Ung iværksætter i tung industri

AHT A/S Anders Høyer Transmissions

Det sker ikke hver dag, at en ny virksomhed inden for åbne transmissioner, gear og elmotorer ser dagens lys. Tung industri og iværksætteri plejer ikke at gå hånd i hånd. Men plejer står ikke i vejen for den unge iværksætter Anders Høyer, der netop har etableret den aarhusianske virksomhed AHT – Anders Høyer Transmissions A/S.

For de fleste er iværksætteri typisk forbundet med ny teknologi og smarte apps, der vil vende op og ned på brancher. Men som iværksætter behøver man ikke opfinde ny teknologi for at tilbyde en branche noget nyt. Sådan lyder meldingen, hvis man spørger Anders Høyer, der netop har startet industrivirksomheden AHT, som både i valget af branche og tilgang til markedet går i en helt anden retning end den gængse iværksætter.

”Vi prioriterer nærhed og tætte samarbejdsrelationer baseret på tung faglighed, fleksibilitet og tillid.  Vi benytter os naturligvis af alle de digitale værktøjer, der gør arbejdsdagen lettere for os og vores kunder, men vi må aldrig gemme os bag teknologien. Vi mærker en klar efterspørgsel på den direkte kontakt og faglige sparring, der tager udgangspunkt i kundens konkrete behov,” siger Anders Høyer, der har flere års international brancheerfaring.

Fører familietraditioner videre

Udover gennem flere år at have samarbejdet med små og store industrivirksomheder i Europa kan man med et smil på læben sige, at Anders Høyer er arveligt belastet.

”Min farfar, Svend Høyer, grundlagde tilbage i 1974 en virksomhed med samme profil. Den overtog og udviklede min far, Lars, og nu er det min ambition at føre de stolte familietraditioner og værdier videre i mit helt eget regi i AHT, som er en selvstændig og uafhængig virksomhed,” fortæller Anders Høyer.

 

Faglighed går aldrig af mode

Den nystartede virksomhed, leverer komponenter inden for transmissioner og kæder til industrivirksomheder i Danmark. På trods af virksomhedens korte levetid, er det lykkes Anders at samle et hold af erfarne kræfter til at gøre ambitionerne til virkelighed. Blandt dem er Carsten Jakobsen, som har mere end 20 års erfaring fra industrien.

”Det er helt klart vores force, at vi yder strategisk og teknisk sparring på et niveau, der gør en forskel. Vi ved, hvad vi taler om og kan både udfordre og sparre med kunderne. Den slags faglighed går aldrig af mode,” siger Carsten Jakobsen.